Az oldal és a termék tulajdonosa a Radius Signage Kft.
Magyar Családi Vállalkozás 
Adószám: 23594771-2-42
Cím: 5130. Jászapáti, Vasút utca 29.  Telefon: +36 57 442 882

Karbantartás, tisztítás, fertőtlenítés:

A leheletvédő fal tervezésénél fő szempont volt a fertőtleníthetőség. Az általunk biztosított ponyva PVC alapanyagú, tehát ellenáll mindenféle vegyi anyagnak olyan töménységben, amelyek a baktérium és vírus elpusztítására alkalmasak.

A ponyvát és a vázszerkezetet az általánosan használható vírusölő takarítószerekkel át törölhetjük. Ügyeljünk azonban, hogy a törléskor ne legyen a felületen por, mert az karcosodáshoz vezethet és az az átláthatóságot csökkentheti.

Ha valamilyen gáz vagy gőzzel vagy egyéb meleg anyaggal szeretnénk a fertőtlenítést végezni annak a maximális hőmérséklete 40°C lehet.

Maga a szerkezet általában karbantartást nem igényel.

A statikai stabilitás miatt azonban folyamatosan ellenőrizni kell, hogy esetleges odébb mozdítás után is a talpakon lévő magasságállító csavarok megfelelően vannak-e beállítva.

Első használatba vétel:

Abban az esetben, ha a vásárlás teljesen összeszerelve fóliával együtt történt, akkor csak a helyszínen történő beállítást, jellemzően a szintező csavarok megfelelő helyzetbe állítását kell elvégezni, illetve a lábakat szögbe szeretnénk beállítani, akkor a műanyag fejű állító csavarokat meglazítva, majd később megszorítva le tudjuk fixálni a lábakat a megfelelő helyzetbe.

Több szögbeállított leheletvédő fal talpát a stabilitás érdekében érdemes összerögzíteni.

Erre a hosszabb méretű szintén műanyag marokfejjel ellátott csavart és anyát kell használni. Abban az esetben, ha a termék önhöz csomagolva érkezett, akkor össze kell állítania a szerkezetet, majd bele kell rögzíteni az átlátszó ponyvát.

A csomagolásban külön találja egy papírhengeren az átlátszó fóliát, a zártszelvényeket és a ponyvarögzítő szögelemeket, illetve szögelem rögzítésére szolgáló csavarokat 3mm-es imbuszkulcs nyílással.

Az imbuszcsavarhoz mellékeljük az imbuszkulcsot is. (A csavar mérete M5 x 30-as süllyesztett fejű imbuszcsavar.) 

Az alapszerkezet összeállításához M5 x 16-os kereszthornyú süllyesztett fejű csavart kell használni, amelyet szintén mellékeltünk.

Ehhez a csavarhoz azonban a felhasználónak kell biztosítani a PH2-es kereszthornyú csavarhúzó fejet.
 

Az összeállítás folyamata a következő:

Először a zártszelvény szerkezet kell összeállítani.

Célszerű lefektetve az általunk csomagba helyezett lépésálló nejlonnal letakart sík padozaton vagy egy legalább 160 cm széles és 250 cm hosszú asztalon összeállítani.

Össze kell dugni a zártszelvény szerkezetet és a kereszthornyú süllyesztett fejű csavarokkal összerögzíteni.

Ekkor a zártszelvény szerkezet már összeállt. Ezután az átlátszó ponyvát kell belefeszíteni a zártszelvény szerkezetbe.

Ahhoz, hogy ez a művelet sikerrel járjon a keretnek fektetett pozíciót ajánlunk vagy az előbb említett nagyméretű asztalon, vagy az előbb említett tiszta, pormentes nejlon fólián.

A berögzítés úgy történik, hogy a keret mind a négy oldalára a két szögelem közé fogatva a ponyvát felcsavarjuk a süllyesztett fejű imbusz csavarok segítségével a zártszelvény szerkezetre.

Ennek a műveletnek a célja az, hogy a ponyva szépen kifeszüljön a keretben.

A függőleges oszlopra egy-egy ilyen szett szög elem van rárögzítve.

2400 mm-es modellnél alulra-felülre két-két ilyen szett van felrögzítve, az 1240 mm-es modellnél egy-egy ilyen szett van felrögzítve.

Azért, hogy a felrakást megkönnyítsük az alsó szögelemen elhelyeztünk egy szürke színű kétoldali öntapadóst. Erről le kell venni a hordozófóliát és ezt fel kell ragasztani a ponyva szélére.

Közben ellenőrizni kell, hogy ponyva szélén lévő lyukak és szögelemeken lévő lyukak egy helyre esnek-e.

Amikor mind a négy oldalon fel van ragasztva az alsó szögelem elkezdhetjük a felcsavarást. Először mindig a két függőleges oszloppal indulunk, majd az alsóval és felsővel folytatjuk.

A felcsavarozást úgy végezzük, hogy az alsó szögelemre már a felkétoldalizott ponyvát 180° körbetekerjük az alsó szögelemen, majd erre rárakjuk a fölső szögelemet.

A kétoldali és két szögelem közötti surlódás az, ami nem engedi kicsúszni a ponyvát.

A ponyva mérete úgy van felszabva, hogy amikor a csavarokat behúzzuk, akkor éri el a ponyva megfelelő feszességet. Később ezen a feszességen lehet állítani és a felesleges ponyvarészt le tudjuk vágni. Ekkor is mindenképpen javasoljuk egy újabb kétoldali felhelyezését az alsó szögelemre.

Amikor végeztünk vízszintes állapotban a ponyva befeszítésével, akkor felállíthatjuk az egész szerkezetet és a függőleges oszlopokon található köracélt bedugjuk a talpon található lyukba, amelyből már előtte kivettük a szögállító műanyag fejű csavar elemeket.

Ezeket visszahelyezzük ekkor tulajdonképpen be tudjuk rögzíteni a lábat a már elkészített ponyvával befeszített szerkezetbe.

Mindenképpen azt ajánljuk, hogy vízszintes helyzetben próbálják behelyezni a ponyvát, függőleges helyzetben ez nagyon nehézkes. Ahhoz, hogy az összerakással megfelelő sebességgel haladjanak a 2400 mm-es modell összerakásához 3 embert ajánlunk, az 1240 mm-es modellhez 2 embert ajánlunk.
 

LEHELETVÉDŐ FAL, FALAK BEÁLLÍTÁSA KÜLÖNBÖZŐ HELYZETBE:

Kétféle méretet ajánlunk az 1240 mm-est és a 2400 mm széleset. Ezt különböző éttermekhez átlagoltuk. Más méretek elérhetőek ezek viszont felárasok. Alapvetően a lábak helyzetének állításával tudjuk megtenni a beállításokat. Az itt lévő M8-as 18 mm hosszú műanyag fejű csavarral és szintén műanyag fejű anyával lehet rögzíteni a terméket. A lábat a fal síkjára merőlegestől 45°-ra lehet beállítani. Az alábbi variációk mutatnak a teljesség igénye nélkül pár elrendezést.
 

Alkalmazhatóság:

a terméket alapvetően beltérre ajánljuk azonban a termék minden alkatrésze kültér álló. Kültéren azonban olyan hatások lépnek fel, amelyeknek a szerkezet önmagában nem tud megfelelni például viharos szél, eső stb.

Kültéri használat esetlegesen is csak saját felelősségre használható. Kültéri rendezvényeken az előbbiek figyelembevételével ajánljuk szintén saját felelősségre használni.
 

Csomagolás és szállítás:

A terméket kétféle módon kaphatja meg a vevő, vagy teljesen becsomagolva gyorspostás szállítással vagy egyedi megállapodás alapján teljesen összeszerelve.

A kicsomagoláskor ügyelni kell arra, hogy szúró, vágó eszközök ne okozzanak kárt a termékben.
 

Környezetvédelem:

A termék újrahasznosítható alkatrészekből áll. Újrahasznosítás előtt a különböző alapanyagú alkatrészeket külön kell válogatni. A termék megfelel az ROHS direktívának.
 

Tönkremeneteli veszélyek:

A használatot gátló legfőbb tönkremeneteli veszély a kültéren történő használat során természeti tényezők, például szél elmozdítja a terméket.

Normál beltéri használat esetén különösebb tönkremenetel nem várható.

Ügyelni kell arra, hogy a takarításkor karcoló, maró anyagokat ne használjunk, illetve, ha ilyen anyagok kerültek a felületre azt távolítsuk el karcolásmentes módszerekkel.